In Januari van dit jaar hebben we de website van Immenso geheel herzien. Er is een redesign gedaan op de oude website en deze is geheel 2.0 proof gemaakt.

Het effect? Door de aanpassing van de nieuwe site hebben we een verviervoudiging gehad van het aantal bezoekers. En, we stijgen nog steeds dus het einde is nog niet in zicht! Tevens staan onze IT functies steeds beter “geplugged” en komen we met de individuele vacatures een stuk hoger in Google te staan.
Het hebben van een nieuwe website voor IT functies betekend niet dat je dan klaar bent. Iedere dag de website en de vacatures blijven aanpassen is een must omdat de concurrentie ook niet stil zit en Google bijna vereist dat de content constant wordt vernieuwd. Daarnaast moet de content ook nog eens zo uniek mogelijk zijn dus van kopieren kan en mag geen sprake zijn.

Doordat we goed gevonden worden op basis van IT functies en dus ons online businessmodel werkt hebben we besloten om een nieuw businessmodel in de markt te brengen.

Deze nieuwe BV heet IQ Leads en IQ Leads ( de naam zegt het al ) richt zich op leadgeneratie voor bedrijven in alle segmenten of het nu business to business is of business to consumer. IQ staat voor de afkorting van twee bedrijven namelijk Immenso en Qualitivity. Samengevat IQ.
Zoals gezegd richten we ons erop om vanuit IQ Leads meer traffic naar websites toe te trekken en belangrijk om ook daadwerkelijk voor de conversie te zorgen. Er is immers niets frustererender dan wel traffic op je site te hebben maar vervolgens niet in staat te zijn om deze potentiële prospect ook daadwerkelijk vast te houden en te interesseren voor je product en/ of dienst.

Voor IT functies of vacatures in de breedste zin van het woord geldt precies hetzelfde. Hoe krijg ik de bezoeker op Immenso zover dat de bezoeker ook overgaat tot het insturen van zijn cv of het reageren op een vacature. Welnu, dit zit em bij ons niet in de homepage. Dit klinkt misschien raar maar bij onze IT functies komt slechts 10%! van de bezoekers ook op onze homepage terecht. De overige 90% komen daadwerkelijk gelijk op de vacatures terecht die men op de diverse zoekmachines vindt. Het is voor Immenso dus ontzettend belangrijk dat de vacatures aantrekkelijk geschreven zijn en dat ze goed worden gevonden.
Doordat het percentage bezoekers op de homepage relatief laag is staat de homepage ingericht voor de hoofd keywoorden ( tabs ) en maken we de vacatures juist weer heel specifiek. Daarnaast is het goed inrichten van deeplinks erg belangrijk omdat je zodoende heel specifiek en gericht bepaalde vacatures kunt bekijken. Neemt u maar eens een kijkje op www.immenso.com dan begrijp u gelijk wat ik bedoel.

Natuurlijk zijn er nog meer factoren die van belang zijn bij het goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Feit is dat u in ieder geval altijd moet beginnen met een goed keywoord onderzoek omdat dit immers het DNA van uw website is. Het DNA hoor ik u zeggen? Ja inderdaad! Indien u niet gevonden wordt op uw huidige site moet u misschien eens heel goed kijken of er daadwerkelijk gezocht wordt op de keywoorden die u gebruikt op uw site. Het gaat immers in mindere mate om de mensen die uw bedrijf en website al kennen maar veel belangrijker is hoe u nieuwe klanten naar uw website trekt. Dit kan dus betekenen dat uw hele website opnieuw moeten worden ingericht. Misschien een vervelende conclusie maar wees getroost. U zult veel meer nieuwe bezoekers naar uw website gaan trekken als u uw keywoorden wel goed inricht.

Zowel vanuit www.immenso.com en met name vanuit www.iq-leads.com kunnen we u helpen om beter vindbaar te worden in de diverse zoekmachines. Wij laten u graag kennis maken met onze uitgekiende strategie waarbij wij u garanties kunnen geven met betrekking tot het bereiken van de 1e pagina in Google.

Voor meer informatie neem Contact met ons op en we helpen u graag verder!