Het gebruik van sociale netwerksites bij het zoeken en vinden van een baan wordt steeds populairder. Op dit moment vindt ongeveer één op de zes werkzoekenden zijn of haar baan via sociale netwerksites (bron). Het opstellen en beheren van een social resume (een digitaal/sociaal CV) wordt dan ook voor de werkzoekende met de dag belangrijker. Ook werkgevers hechten hier ook steeds meer waarde aan. Bij de zoektocht naar nieuw personeel gebruikt 92% van de werkgevers sociale netwerksites. Van de werkzoekende is dit 88% die actief is op één of meerdere sociale netwerksites.

Wat is een (goed) social resume? Een social resume is een online beschikbaar Curriculem Vitae, die de werkzoekende vertegenwoordigd naar de zakelijke wereld als een goed gekwalificeerde professional. Een social resume moet potentiële werkgevers een goede indruk geven van de kwaliteiten en ervaringen van de werkzoekende. Daarnaast moet het je in staat stellen om te kunnen netwerken met andere professionals binnen jouw vakgebied. De voordelen van dit digitale CV is dat het gemakkelijk bij te werken is en dat het je inzichten kan geven in wie jou profiel bekeken heeft en andere analytische gegevens (bron).

Gekeken naar de cijfers neemt de populariteit van een social resume met de jaren toe. Op dit moment maken 92% van de werkgevers gebruik van een sociale netwerksites voor het vinden van nieuwe collega’s en 88% van de werkzoekende is op tenminste één netwerksite actie. De meeste werkzoekende maken gebruik van Facebook (52%) gevolgd door Linkedin (38%) en Twitter (34%). Als daarnaast gekeken wordt naar de cijfers over recruiters die potentiële kandidaten benaderen via sociale netwerksites is te zien dat in 20102, 93 procent van hen gebruik maakt van Linkedin en 66 procent van Facebook.

Wat zijn de online plekken voor het maken van een social resume? Voor professioneel netwerken kan het beste gebruik gemaakt worden van Linkedin. Recruiters (zowel voor werving & selecti eorganisaties als voor werkgevers) kunnen hier kandidaten zoeken en benaderen. Werkzoekenden kunnen hier ook zoeken naar vacatures en contact leggen met andere professionals in hun vakgebied. Daarnaast stelt het kandidaten in de gelegenehied om actief deel uitmaken van groepen gericht op specifieke interesses op professionalisaties. Op deze manier kan je actief deelnemen aan discusses en weer in contact komen met mogelijke toekomstige collega’s of werkgevers. Andere populaire sociale netwerksites zijn Facebook (vele recruiters plaatsen hier honderduizenden vacatures die gemakkelijk vindbaar zijn) en Twitter (je kan bedrijven volgen, actief meedoen in discussies en op de hoogte blijven van de laatste vacatures).

Wat vinden recruiters eigenlijk relevant in een social resume? Naast een duidelijk beeld van de ervaring en kwaliteiten van kandidaten zien zij graag dat werkzoekende lid zijn professionele organisaties en actief zijn in vrijwilligerswerk. Wat zij liever niet zien is grof taalgebruik, slechte grammatica, het benoemen van zaken als drugs- of alcoholgebruik en religieuze posts. Hoe relevant is een goed online social resume voor recruiters? Cijfers wijzen uit dat bijna 90% van de recruiters werkzoekende en andere professionals hebben aangenomen via Linkedin, 25% via Facebook en 15% via Twitter. Daarnaast zijn deze gebruikscijfers de afgelopen jaren alleen maar gestegen (bron).

Belangrijk bij het actief bezig zijn op social netwerksites is bewustzijn van datgene wat je doet. Zodra je iets plaatst, een foto, een reactie, een blog of een Tweet, zodra het online gezet is, kan je het niet meer terugdraaien. Houdt dus altijd rekening met wat je deelt en hoe je wilt dat toekomstige werkgevers naar je kijken. Heb je een Facebook pagina en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Controleer je privacy settings nog eens om te zien wie toegang heeft tot welk onderdeel van je account. Werkgevers kijken steeds meer en meer naar de sociale online activiteiten van toekomstige werknemers. Een snelle zoekopdracht in Google naar de naam van een potentiële kandidaat geeft als resultaten de Facebookpagina, het Linkedin-, Twitter- en Google+ account en misschien nog wel andere sociale media activiteiten. Werkgevers klikken dan altijd door om meer informatie te verkrijgen over kandidaten en wat zij dan niet willen zien zijn aanstootgevende foto’s, grof taalgebruik en andere zaken die een negatief beeld kunnen geven van de kandidaat.

Dus wees altijd bewust van wat je doet, zorg voor een gestructureerd en overzichtelijk social resume waarin jouw kwaliteiten goed naar voren komen, let op taalgebruik en grammatica en voeg een leuke, zakelijke foto toe!